BOARPS LANTLIV

 

För dig som söker meningsfull sysselsättning,

livsglädje och personlig utveckling!

 

VÅRA DJUR

 

Djuren är det som vi ägnar mest tid med på Boarps Lantliv.

 

Djuren som bor hos oss idag är våra 4 kvigor som är en blandning mellan Highlandcattle och Belted Galloway. Anledningen till att vi valde denna ko-ras är bla att det är en tålig ras som är duktiga naturvårdare och trivs ute. Dom går ute året runt men har fri tillgång till ligghall. Korna är långhåriga och hornlösa.

 

 

Vi har sju helsingetackor och en bagge för tillfället. Fåren har vi också för att hålla markerna öppna. Rasen kallas även skogsfår bland dom olika allmogeraserna. Rasen är utrotningshotad och det finns genbank för bevarandet av rasen. Våra får har MV3- status, vilket är ett föreskrivet kontrollprogram och är därmed friförklarad från Maedi-Visna. Maedi-Visna är en smittsam sjukdom hos får som smittar genom ett virus.

 

 

Vi har också en tupp och ett 20-tal höns. Hönsen är av rasen Ausralorp och Faverolle. Framåt vårkanten får vi kycklingar.

 

Vi har två kaniner, Caramell och Ozzy. Caramell är en blandning mellan teddyvädur och minilejon. Ozzy är en teddyvädur. Båda är väldigt lugna och snälla.

 

 

Vår hund Zlatan, "Zlatti" är av rasen Wachtel och älskar alla människor, lite för mycket ibland då han blir överlycklig och viftar med sin hårda svans:). Vi skulle haft honom till älg och vildsvinsjakthund, men blev istället en bättre spår- och sällskapshund.

 

 

Skrållan, våran underbara kelna fina katt, är en blandning mellan ragdoll, perser och norsk skogskatt. Älskar att gosa och mysa.

Hoppas vi ska få kattungar efter henne framöver.

 

 

Ute på våra härliga promenader finns många fler djur att se och njuta utav.